Welke oorbellen passen best bij jouw gezicht

Wat is een outfit zonder een paar mooie oorbellen? Precies. Niks! Maar welke oorbellen passen nu het beste bij jouw gezichtsvorm is dan de vraag? Er zijn zoveel verschillende gezichtsvormen en nóg meer verschillende soorten oorbellen, enorm veel keuze dus. Om het gemakkelijker te maken, hebben wij op een rij gezet welke gezichtsvormen nu het beste passen bij welk type oorbellen! 

Het bepalen van je gezichtsvorm

Om je gezichtsvorm te bepalen hoef je geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd. Aan de hand van een paar stappen kom je daar gemakkelijk achter. Daarnaast zul je merken dat je zelf al snel genoeg kenmerken herkent van jouw gezichtsvorm.

  1. Ga voor de spiegel in de badkamer staan en zorg dat je haren in een strakke staart zitten. Zo kun je alle contouren van je gezicht goed zien.
  2. Kijk recht in de spiegel en teken met een lippenstift de contouren van je gezicht op de spiegel.
  3. Als je vervolgens afstand neemt zul je al snel een gezichtsvorm herkennen. Mocht je toch nog twijfelen, dan zijn onderstaand per gezichtsvorm nog wat kenmerken omschreven.

Heb jij een rond gezicht?

Dan is je gezicht wat voller met een ronde kin en haarlijn. Het breedste punt van je gezicht is ter hoogte van je oren en wangen.
Kies in dit geval voor langwerpig of vierkante oorbellen! Wanneer je een rond gezicht hebt wil je vaak dat je gezicht iets langer en smaller lijkt, kies daarom voor een tegenhanger. Rond met rond is daarom ook een no go, omdat dit jouw gezicht iets boller kan laten lijken. Ga bijvoorbeeld voor onze rechthoekige oorhangs.

Heb jij een lang gezicht?

Deze gezichtsvorm heeft wat weg van een ovaal gezicht. Het verschil is dat een langwerpig gezicht een strakkere kaaklijn heeft. Verder zijn de jukbeenderen ongeveer even breed als het voorhoofd, de kin is vaak smal en de kaken breed.
Kies bij deze vorm voor kort en brede oorbellen. Deze laten een lang gezicht namelijk wat breder en korter lijken. Wanneer je langwerpige oorhangers in doet zal het langwerpige nog meer benadrukt worden, dit wil je liever niet. Ga bijvoorbeeld voor een paar mooie studes.
 De vlinder studs en de studs parel zullen jouw fantastisch staan wanneer jij een langwerpig gezicht hebt. Wanneer je meerdere oor gaatjes hebt kun je heerlijk combineren met deze studs om zo een complete earparty te creëren!

Heb jij een vierkant gezicht?

Wanneer je een vierkant gezicht hebt, is je kaaklijn vaak breed en hoekig. Daarnaast hebben je jukbeenderen en voorhoofd dezelfde breedte.
Ronde oorbellen it is! Vierkant en rond zijn dé perfecte match. Ronde oorbellen laten je vierkante gezicht smaller lijken, vooral de ronde hangers. Statement oorbellen zijn dus echt iets voor jou wanneer jij een vierkant gezicht hebt. Neem eens een kijkje naar de toppers hieronder.

Heb jij een ovaal gezicht?

Dan heb jij ontzettend veel geluk! Ovaal is een gezichtsvorm waar eigenlijk alles bij staat. Je herkent een ovaal gezicht vooral aan de kaaklijn die iets smaller is dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen.

Heb jij de perfecte oorbellen bij jou gezichtsvorm al gevonden?